Cat Shit One

Glavna junaka portala Tacticool sta Botasky in Packy. Ja, verjetno ste pravilno uganili, to sta dva Tacticool zajca.

avatar-01-packy

Packy

Svojo pot je začel kot vodnik Perkins v času Cat Shit one ’80. Bil je vodja izvidniške enote imenovane Cat Shit One in kasneje prejel čin stotnika. Trenutno ima Packy čin majorja in služi pod poveljstvom Becka v novo ustanovljeni enoti Delta Force. Je pridodan Britanskemu SAS, kjer je pod poveljstvom sira Michaela Rosa. Kot del programa izmenjave med Ameriko in Združenim Kraljestvom vzdržuje tesne stike še z GSG 9 (poveljnik je Urlich Wegener) in GIGN kateremu poveljuje poveljnik Christian Prouteau. Packy je bil bistven člen v operaciji SAS med zasedbo Iranske ambasade in med Falklandsko vojno.

avatar-01-botasky

Botasky

Ameriški vojak, in vezist. Večkrat je videti strahopeten in rasističen. Po vojni je Botasky obogatel s prodajo pasje hrane in postal predsednik mednarodne verige podjetij. V obdobju Cat Shit one ’80 je Botasky začel širiti svoj posel na Azijsko tržišče, kjer je uporabil svoj vpliv za tihotapljenje Kitajskega orožja v Afganistan.

Glavna junaka Packy in Botasky si je izmislil legendarni Motofumi Kobayashi, kot junaka v manga seriji Apocalypse Meow. Originalno izšla na japonskem leta 1998, v treh delih, pod imenom “Cat Shit One”. Kasneje ji je sledilo še nadaljevanje “Cat Shit One ’80”. Za ameriški trg so serijo preimenovali v “Apocalypse Meow” kot referenco na kultni film Francisa Forda Coppole “Apocalypse Now”.

Zadnjo reinkarnacijo je serija Cat Shit One doživela kot računalniško generirana manga risanka, na IDA Entertainment Youtube kanalu. Na japonskem 17. julija 2010, v severni Ameriki, Australiji in Novi Zelandiji pa 5. februarja 2011. Dogajanje zadnje reinkarnacije je namesto v Vietnam postavljeno na bližnji vzhod, nekje okoli leta 1991.

Zadnja računalniško generirana verzija Cat Shit One, je s svojo natančnostjo animacije, duhovitimi karakterji in popularno tematiko in natančno reprodukcijo celega kupa taktične in tacticool opreme takoj dosegla status legende. Na žalost, pa so posneli le eno 20 minutno epizodo.

 

Več o avtorju in zgodovini serije si lahko preberete na Wikipediji – Apocalypse Meow
Zapis o Cat Shit One pa lahko najdete tudi na Anime News Network enciklopediji

 

Tacticool si ne lasti nobenih pravic za uporabo karakterjev Packy in Botasky. Zajca smo si izbrali za maskoto zaradi neverjetnega občudovanja spretnosti mojstra Kobayashija in jasno popolne zasvojenosti ter navdušenosti nad serijo Cat Shit One. Vse avtorske moralne in intelektualne pravice pripadajo Softbank Publishingu, Studiu Anima in IDA Entertainmentu.

Tacticool.si © 2016 | Vse pravice pridržane